Nevíte, co jíte : jak vás klame potravinářský průmysl /
Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhod...
Hlavní autor: | Fořt, Petr, 1946- |
---|---|
Další autoři: | Mach, Ivan, 1952- |
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
Brno :
BizBooks,
2014
|
Vydání: | 1. vyd. |
Témata: | |
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
LEADER | 02830nam a2200373 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 16715 | ||
005 | 20190607235308.0 | ||
008 | 151227s2014 xr ||||||||||||||czecze d | ||
015 | |a cnb002635403 | ||
020 | |a 978-80-265-0274-6 |q (váz.) | ||
035 | |a (OCoLC)900136422 | ||
040 | |a SOG501 |b cze | ||
080 | |a 613.2 |2 MRF | ||
080 | |a 612.392/.398 |2 MRF | ||
080 | |a 614 |2 MRF | ||
080 | |a 616 |2 MRF | ||
080 | |a (0.062) |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Fořt, Petr, |d 1946- |7 jo20000075390 |4 aut |9 2136 | |
245 | 1 | 0 | |a Nevíte, co jíte : |b jak vás klame potravinářský průmysl / |c Petr Fořt, Ivan Mach |
250 | |a 1. vyd. | ||
260 | |a Brno : |b BizBooks, |c 2014 | ||
300 | |a 264 s. ; |c 24 cm | ||
504 | |a Obsahuje bibliografie a rejstřík | ||
520 | 2 | |a Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu. Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu. Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí. Kniha je přehledně rozdělena do tří částí: Co jsou to tuky? Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví. Co jsou to cukry? Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné. Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli. | |
650 | 0 | 7 | |a výživa člověka |7 ph127487 |2 czenas |9 30305 |
650 | 0 | 7 | |a hygiena výživy |7 ph120989 |2 czenas |9 28798 |
650 | 0 | 7 | |a zdravá výživa |7 ph127589 |9 32657 |
650 | 0 | 7 | |a potraviny |7 ph115833 |x zdravotní aspekty |2 czenas |9 30306 |
653 | |a zdravá |a výživa |a potraviny | ||
700 | 1 | |a Mach, Ivan, |d 1952- |7 mzk2003181800 |4 aut |9 30304 | |
901 | |b 9788026502746 |f 1. vyd. |o 20141105 | ||
910 | |a SOG501 | ||
999 | |d 16715 | ||
993 | |0 0 |1 421740027082 |4 0 |6 61_000000000000000 |7 0 |9 17048 |a 279.20 |c 27082 |d 2015-12-27 |f DOSP |g 61 |h 349.00 |i Kosmas |j 127 |l DOSP |n 0 |r 2024-02-08 |s 2018-11-04 |t 5 |w 2018-08-12 |y KN |z HA |