Nevíte, co jíte : jak vás klame potravinářský průmysl /

Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhod...

Celý popis

Hlavní autor: Fořt, Petr, 1946-
Další autoři: Mach, Ivan, 1952-
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Brno : BizBooks, 2014
Vydání: 1. vyd.
Témata:
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02830nam a2200373 4500
001 16715
005 20190607235308.0
008 151227s2014 xr ||||||||||||||czecze d
015 |a cnb002635403 
020 |a 978-80-265-0274-6  |q (váz.) 
035 |a (OCoLC)900136422 
040 |a SOG501  |b cze 
080 |a 613.2  |2 MRF 
080 |a 612.392/.398  |2 MRF 
080 |a 614  |2 MRF 
080 |a 616  |2 MRF 
080 |a (0.062)  |2 MRF 
100 1 |a Fořt, Petr,  |d 1946-  |7 jo20000075390  |4 aut  |9 2136 
245 1 0 |a Nevíte, co jíte :  |b jak vás klame potravinářský průmysl /  |c Petr Fořt, Ivan Mach 
250 |a 1. vyd. 
260 |a Brno :  |b BizBooks,  |c 2014 
300 |a 264 s. ;  |c 24 cm 
504 |a Obsahuje bibliografie a rejstřík 
520 2 |a Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu. Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu. Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí. Kniha je přehledně rozdělena do tří částí: Co jsou to tuky? Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví. Co jsou to cukry? Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné. Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli. 
650 0 7 |a výživa člověka  |7 ph127487  |2 czenas  |9 30305 
650 0 7 |a hygiena výživy  |7 ph120989  |2 czenas  |9 28798 
650 0 7 |a zdravá výživa  |7 ph127589  |9 32657 
650 0 7 |a potraviny  |7 ph115833  |x zdravotní aspekty  |2 czenas  |9 30306 
653 |a zdravá  |a výživa  |a potraviny 
700 1 |a Mach, Ivan,  |d 1952-  |7 mzk2003181800  |4 aut  |9 30304 
901 |b 9788026502746  |f 1. vyd.  |o 20141105 
910 |a SOG501 
999 |d 16715 
993 |0 0  |1 421740027082  |4 0  |6 61_000000000000000  |7 0  |9 17048  |a 279.20  |c 27082  |d 2015-12-27  |f DOSP  |g 61  |h 349.00  |i Kosmas  |j 127  |l DOSP  |n 0  |r 2024-02-08  |s 2018-11-04  |t 5  |w 2018-08-12  |y KN  |z HA